Yade Lauren: afkomst, vriend, vermogen en meer

a microphone that is sitting on a stand

Wat niemand toen nog wist, was dat erop 8 april 1999 een meisje geboren zou worden wie een geweldige muzikale carrière tegemoet zou gaan. Misschien denk jij aan iemand anders, maar wij hebben het over niemand minder dan Yade Lauren.

Ze maakte liedjes met Yellow Claw, Jonna Fraser en Josylvio. Ook Snelle en Kris Kross Amsterdam klopten bij haar aan om samen muziek te maken. Waar het allemaal begon, waar ze vandaan komt, of ze gelukkig is in de liefde en nog veel meer, lees je in deze blog. We hopen dat je net zo onder de indruk bent van Yade Lauren zoals wij dat zijn, want dat verdient ze zeker!

Wie is Yade Lauren?

Yade Lauren is het alias voor Jade Lauren Clevers. Yade Lauren is een muzikale artiest wie de sterren van de hemel zingt. Dat ze van muziek houdt, was al bekend op jonge leeftijd. Zo vertelde ze eens in een interview met het NOS Jeugdjournaal het volgende:

“Sinds er geluid uit me komt ben ik eigenlijk al bezig met muziek, ja.”

Yade Lauren voor NOS Jeugdjournaal (2020)

Overigens was het niet zijzelf die ervoor zorgde dat ze bekend werd bij het grote publiek. Haar oudere zus was dat wel. Zij plaatse al rond het vijftiende levensjaar van Yade filmpjes online waarin je Yade zag zingen. Het werd opgepikt door grote artiesten en van het een kwam het ander. Een van de video’s ging namelijk viraal en toen stond Yellow Claw ineens bij haar op de stoep. In 2016 brachten zij samen het nummer ‘Invitation‘ uit, waarna vele andere succesvolle en bekende nummers, waaronder ‘Ze kent mij‘ (2019) met Snelle, uit.

Yade Lauren met Snelle

Eigen album

In 2020 volgde het debuutalbum van Yade Lauren, genaamd ‘Reflecties‘. Het album omvat veel gevoelige en persoonlijke liedjes. Zoals ze weleens heeft aangegeven, kon ze hier heel goed haar eigen gevoel kwijt. Het album werd redelijk succesvol, al zijn velen van mening dat de liedjes met andere artiesten een stuk beter zijn. Ach, ieder zo z’n smaak, nietwaar?

Het debuutalbum van Yade Lauren

Vermogen

Klinkt allemaal redelijk succesvol, maar wat schuift dat eigenlijk, zo’n artiestenbestaan? Goede vraag! Weet jij misschien het antwoord? Net zoals alle andere mensen vaak geheimzinnig doen over hun inkomen, doet Yade Lauren dat ook. Althans, eigenlijk niemand heeft een reden om dat te vragen, want daar gaat het immers niet om. Het draait om de muziek die ze maakt, hoeveel plezier ze erin heeft, of ze er van kan leven en wat haar fans ervan vinden. Ongetwijfeld zal ze zeker niet op de kleintjes te hoeven letten en leeft ze zelfs wel een luxebestaan. Maar, wederom is dat geen reden om er een uitspraak over te doen, terwijl we letterlijk geen idee hebben.

Afkomst

Wat een interessant nummer uit het album (Reflecties) waar we het eerder over hadden, is ‘Papa’. Yade Lauren zou mogelijk van Surinaams-Javaanse afkomst zijn, hoewel ze gewoon in Nederland geboren is. Maar goed, het liedje dus. Het is een emotioneel verhaal over de band met haar vader. Er staat dat hij tegen haar zei dat ze niet zijn dochter is, dat er veel werd geruzied met de moeder van Yade en dat een confrontatie betekende dat hij juist nog meer weg was. Uiteindelijk heeft de vader van Yade Lauren het liedje gehoord en zei ze destijds dat het contact ‘prima’ was. Over de band van haar moeder is ons niet per se heel veel bekend. Het zal ongetwijfeld soms thuis ingewikkeld zijn geweest, met ouders wiens relatie niet heel ‘je-van-het’ is.

Maar goed, veel heftige dingen die zij schijnbaar verwerkt door erover te zingen. Dat vinden we toch wel interessant, omdat het persoonlijke dingen betreft die je dan ineens met de hele wereld deelt. Aan de andere kant houdt ze bijvoorbeeld wel geheim met wie ze een relatie heeft.

Vriend

Want, inderdaad, heel veel recente informatie over Yade Lauren’s relatie is er niet, maar een aantal jaar geleden was ze sowieso gelukkig in de liefde. Echter wilde ze er niet teveel over kwijt, wat we natuurlijk erg goed begrijpen. Wij zouden het ook niet echt prettig vinden als je een relatie hebt met een bekend persoon en dus meteen ook bekend moet zijn. Nou ja, mocht ze nog samen zijn met dezelfde jongeman (of een ander) dan wensen we haar natuurlijk het allerbeste.

Toekomst

Hoe de toekomst er voor iemand uitziet, weet natuurlijk niemand. Je kunt echter speculeren en hopen. Wat wij denken, als we mogen speculeren, is dat Yade Lauren nog voor langere tijd bezig blijft met muziek. We hopen dat er nog mooie samenwerkingen met de allergrootste namen komen. Wellicht kan ze internationaal doorbreken (als ze dat wil) en hebben we nog iets om als kleine landje trots op te zijn. We hopen dat ze veel geluk ervaart en kan doen wat ze wil doen.