Ruitenwisservloeistof Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Ruitenwisservloeistof, ook wel aan te duiden als voorruit-sproeier-vloeistof, is een speciale vloeistof die in de reservoirs van auto’s wordt gegoten. Het wordt gebruikt om de voorruit te reinigen en te ontvetten, waardoor de ruitenwissers effectief vuil en insecten kunnen verwijderen tijdens het rijden. Als er bijvoorbeeld een zwerm meeuwen over je auto heen is gevlogen en daarbij flink wat vogelpoep gepaard ging, kan jij binnen no time je ruit weer schoon krijgen.

Gebruik je regelmatig de vloeistof, dan zal je het op den duur ook een keer moeten vervangen. Maar waar schaf je dit eigenlijk voor een mooi prijsje aan? In deze blog zal je van allerlei budget keuze ruitenwisservloeistoffen tegenkomen. Zo heb je altijd een voorraad bij de hand en hoef je je door niets en niemand te laten tegenhouden om je ruit schoon te krijgen. Lees je subiet verder om te zien waar je de vloeistof aanschaft?

Let op! Check altijd voor gebruik of de vloeistof geschikt is voor jouw type auto!

Ruitenwisservloeistof Action

Inderdaad, al bij de Action worden verschillende soorten ruitenwisservloeistoffen aangeboden. We zetten een aantal van deze producten voor je op een rijtje. Kijk goed naar de specificaties of het voldoet aan je eigen wensen.

C&C ruitenwisservloeistof

Prijs: €1,28
Inhoud: 5 liter

Deze ruitenwisservloeistof is geschikt voor het gebruik in de zomer. Dat houdt in het geval van zo’n product in dat het geen antivries kenmerken kent. Anyway, je hoeft in principe niks met de ruitenvloeistof te doen in te zin van ‘aanmaken’. De ruitenvloeistof is gebruiksklaar en kan je direct gebruiken. De frisse citroengeur is natuurlijk bijzaak, maar niet geheel onbelangrijk om mee te nemen in de keuze die je uiteindelijk zal maken. Het gaat daarentegen wel absoluut om de mate van schoonmaken. Nou, we kunnen je vertellen dat deze ruitenvloeistof vuil, insectresten en zelfs vet van je autoruit zal laten verdwijnen. Zo kan jij te allen tijde met een helder zicht op de weg rijden.

C&C ruitensproeiervloeistof antivries

Prijs: €3,49
Inhoud: 5 liter

Het wordt weleens koud in België. Zelfs zó koud, dat het vriest. Het is in zo’n geval niet echt handig dat je te maken hebt met een ruitenwisservloeistof die hier niet tegen bestand is. Dat is deze vloeistof van C&C gelukkig wel. Hoewel het ‘maar’ tot -10 graden Celcius geldt, denken we niet dat je je daar zorgen over moet maken. België is nou niet echt het toonbeeld van Siberische temperaturen, dus je zal voorlopig nog wel goed zitten. Verder is de vloeistof meteen te gebruiken en heb je wederom te maken met een frisse citroen geur. Zoals op de website van de Action ook al wordt vermeld, het is zaak om voorafgaand aan het gebruik het etiket goed door te lezen. Zo weet je zeker weten dat het allemaal voor jouw auto geschikt is.

C&C ruitensproeiervloeistof

Prijs: €2,69
Inhoud: 1 liter

En wat als je je nou wél in die Siberische temperaturen begeeft? Moet je het dan maar gewoon opgeven? Nou, nee, zeker niet. Deze ruitensproeiervloeistof heeft namelijk een antivries bescherming tot -60 graden Celcius. Je ruiten worden er niet per definitie schoon van, nee, ze zullen gewoon tot die temperatuur ijsvrij blijven. Het voorkomt natuurlijk niet dat er sneeuw op valt, maar wel dat de ruit bevriest en je nog geen kant op kan. Goed, dat van die citroengeur hebben we al twee keer eerder verteld, dus bij deze, de vloeistof geeft een frisse citroengeur op. Let wel op: je hebt voor die ruime twee euro maar één liter vloeistof. Het is daarmee misschien weer wat aan de duurdere kant.

Ruitenwisservloeistof Lidl

Helaas. Bij de Lidl is er een ontzettend groot assortiment aan artikelen voor de auto, maar een ruitenwisservloeistof ontbreekt. Dat betekent overigens niet dat dat altijd het geval blijft. Sterker nog, er komen weleens aanbiedingen van dit soort producten voorbij. Misschien dat er op dit moment geen ruitenwisservloeistof aanwezig is, maar op het moment dat jij dit leest wel. Dus:

Kan je even checken of de ruitenwisservloeistof dan nu wel aanwezig is.

Andere budget keuzes

En zo gaan we alweer door naar andere budget keuze ruitenwisservloeistoffen. Wellicht is er een andere winkel bij je in de buurt of beschikbare webshop die het je wel kan leveren. Lees direct verder om te bekijken welke winkels en welke soorten ruitenwisservloeistof we voor je hebben geselecteerd.

Ruitenwisservloeistof Trade Chemicals Europe BV

Prijs: €9,95
Inhoud: 5 liter

Deze voorruit antivries, goed tot -30°C, is ontworpen om het ruitensproeiersysteem van voertuigen effectief te laten werken. Het is ook geschikt voor ventilatorsproeiers met sproei- en ruitenwisserfunctie of een SRA-koplampreinigingssysteem. Giet het onverdunde product in de daarvoor bestemde container van uje. Voor een streeploze reiniging van de voorruit of koplampen zijn goede ruitenwissers essentieel. En ohja, handig om te weten is dat je eerst handmatig vuil moet verwijderen, als het hardnekkige vuil niet door de vloeistof wordt verwijdert. Verder tast de vloeistof rubber, verf en plastic niet aan en kan ook verdund worden met kraanwater.

Ruitenwisservloeistof Bleko Power

Prijs: €26,95
Inhoud: 4 x 5 liter

Ja, je ziet het goed, voor zo’n zevenentwintig euro heb je maar liefst 20 liter aan ruitenwisservloeistof. Je kan hiermee dus echt een hele tijd vooruit (snap je, vooruit met je voorruitreiniger). Verder kenmerkt de vloeistof zich als echte verwijderaar van aanslag en insecten, zonder dat het je lak of rubber zal aantasten. Bij het sproeien kan het namelijk nog weleens voorkomen dat het product niet alleen het glas bereikt, maar ook de compartimenten daaromheen. Een ander kenmerk is dat het bruikbaar is tot -4 graden Celsius. Wij zijn het overigens ook wel eens met de vermelding dat het buiten bereik van kinderen moet worden bewaard. Je wil, net als bij alle andere schoonmaakmiddelen, niet dat zij dit binnenkrijgen.

Ruitenwisservloeistof Daily Needs

Prijs: €7,95
Inhoud: goed voor 20 liter

Huh? Tabletjes? Dat is toch geen vloeistof. Nee, dat klopt inderdaad, want dit product moet je zelf nog ‘aanmaken’. Het merk stelt dat ruitenwisservloeistof voor 99% uit water bestaat, dus waarom zou je dat niet zelf kunnen maken? Het enige dat je dus hoeft te doen is het tablet mengen met water, waarna je ruitenwisservloeistof-compartiment weer gevuld is. Voor elk tablet meng je maximaal 5 liter water. Het enige ‘nadeel’ is dat je ongeveer een kwartiertje moet wachten voordat je de vloeistof in gebruik kan nemen. Daarentegen ben je wel een stuk milieuvriendelijker bezig dan in de gevallen die we hiervoor hebben besproken. De keuze is aan jou!

Ruitenwisservloeistof Toolstation

Prijs: €6,89
Inhoud: 5 liter

Kijk aan, een ruitenwisservloeistof voor alle seizoenen. Gezien er een anti-vries bescherming van -15 graden Celsius op zit, kan je bijna zeker het hele jaar dit gebruiken. Dat is fijn, want dan hoef je je ook geen zorgen te maken als je in de winter per ongeluk de sproeier aan zet, om je vervolgens te realiseren dat het daar eigenlijk te koud voor is. Maar goed, verder is deze ruitenwisservloeistof niet heel bijzonder en zal het je ruit prima schoon maken. Bovendien is het meteen te gebruiken en hoef je dus niet zelf aan de haal met verhoudingen en dergelijken.

Koopgids ruitenwisservloeistof

Ruitenwisservloeistof is een essentieel onderdeel van de verzorging van je auto. Het zorgt ervoor dat je voorruit schoon blijft en dat je ruitenwissers effectief kunnen functioneren, vooral in slechte weersomstandigheden. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je het aanschaft?

 • Type ruitenwisservloeistof
  • Zomerformule: Deze formule is ontworpen om insecten, vuil en andere zomerse verontreinigingen effectief te verwijderen. Het bevat meestal geen antivriesmiddel omdat vorst minder vaak voorkomt in de zomer.
  • Winterformule: Winterse ruitenwisservloeistof bevat antivriesmiddelen om te voorkomen dat de vloeistof bevriest bij koude temperaturen. Het kan ook helpen bij het verwijderen van ijs en sneeuw van uw voorruit.
  • All-season formule: Deze formule is een compromis tussen zomer- en winterformules en kan in milde klimaten het hele jaar door worden gebruikt.
 • Concentratie
  Controleer of de ruitenwisservloeistof geconcentreerd is of dat deze moet worden verdund. Sommige producten moeten worden verdund met water voordat ze worden gebruikt, terwijl andere kant-en-klaar zijn.
 • Reinigingsvermogen
  Kies een ruitenwisservloeistof die effectief insecten, vet, vuil en andere verontreinigingen kan verwijderen. Het reinigingsvermogen varieert per merk en product, dus lees de productinformatie en beoordelingen om de beste keuze te maken.
 • Antivriesbescherming
  Als je in een regio woont waar het in de winter erg koud wordt, zorg er dan voor dat de ruitenwisservloeistof voldoende antivriesbescherming biedt. Het voorkomt dat het in je voorruit of reservoir zal bevriezen (beide is niet handig).

Kijk aan, nu ben je helemaal voorbereid om de juiste ruitenwisservloeistof aan te schaffen, die aan al jouw eisen voldoet.