Memphis Depay’s vermogen: een inzicht in zijn financieel succes

green grass field at nightime

De spits van het Nederlands Elftal met nummer 10 op zijn rug. Dat is… Inderdaad, Memphis Depay. De succesvolle spits die tijdens het EK in 2024 bekend stond om zijn witte zweetband, heeft in zijn carriere al enig succes gehad. Niet alleen op het veld, maar ook in zijn portemonnee, om het maar even netjes te zeggen.

In deze blog zullen we je van alles vertellen over het financieel succes van Depay. Van zijn huidige marktwaarde tot miljoenenbedragen van transfers en zijn salaris, alles zal de revue passeren. Ben je benieuwd, ga er dan lekker voor zitten en lees gauw verder.

Voetbalcarrière en inkomsten

Depay’s voornaamste bron van inkomsten komt natuurlijk uit zijn professionele voetbalcarrière. Momenteel speelt hij voor Atlético Madrid, waar hij in 2023 een contract tekende voor 2,5 jaar. Hoewel dat medio 2024 nog niet is afgelopen, is er toch bekend geworden dat Memphis vanaf juli 2024 transfervrij op de markt staat. Dat is nog wel eventjes andere koek, dan onder andere de tijd dat hij van PSV naar Manchester United vertrok voor een bedrag van zo’n 34 miljoen euro. Toch is het niet de eerste keer dat dit gebeurt en wij vinden het ook niet per definitie het ergste wat kan gebeuren.

De piek van zijn eigen marktwaarde, die toen op ongeveer 50 miljoen euro lag, was trouwens in de periode dat Memphis bij het Franse Olympique Lyon speelde. Hij was toen nog wat jonger en zat mogelijk in de hoogtijdagen van zijn carrière. Gezien zijn marktwaarde sindsdien eigenlijk alleen maar is gaan dalen, zijn we nieuwsgierig naar wat de toekomst voor hem zal betekenen.

Salaris en vermogen

Volgens een aantal bronnen, zijn we uitgekomen op de volgende punten. Let wel, we praten niet over exacte cijfers, want we hebben de bankrekening van Memphis natuurlijk nooit gezien. Anyway, ga voor nu uit van:

  • Gedurende zijn carrière heeft Memphis mogelijk tot wel 50 miljoen euro verdiend
  • Bij FC Barcelona zou hij tot zo’n 5 miljoen euro op jaarbasis hebben verdiend. Dat zijn gewoonden duizenden euro’s per dag!
  • Het wagenpark van Memphis zou bestaan uit van allerlei high-end en luxe auto’s, waaronder een Rolls-Royce Cullinan, Mercedes Maybach S-Klasse én een Rolls-Royce Wraith Mansory. Het is werkelijk waar onvoorstelbaar wat deze auto’s kosten en kunnen.
  • Naar verluidt heeft de spits gedurende de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in vastgoed. Hij zou een aantal panden bezitten, waar hij zelf in woont, welke hij verhuurd en waar familie zich heeft gehuisvest. Indrukwekkend, hoor.

Naast zijn salaris uit voetbal heeft Depay overigens ook nog lucratieve sponsordeals gesloten, die zijn vermogen verder vergroten.

Persoonlijk leven

En dan nog iets, iets wat niet per se met zijn vermogen te maken heeft, maar wel iets over deze beste man zegt, is zijn persoonlijk leven. Op persoonlijk vlak heeft Depay een aantal opvallende relaties gehad, waaronder een verloving met Lori Harvey, de stiefdochter van de Amerikaanse komiek Steve Harvey. Hoewel ze uiteindelijk uit elkaar gingen, trok deze periode in zijn leven veel media-aandacht. Nu lijkt de beste man single te zijn, dus wil je je slag slaan bij een miljonair, dan kan dit je kans zijn (knipoog).

Nou, tot de volgende keer maar weer, hè. We hopen dat je hebt genoten van deze blog en zien je natuurlijk graag terug op Dude!