Led lampen Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Laten we eens schijnen op een briljant onderwerp dat iedereen kan waarderen: goedkope LED-lampen! Terwijl we de duisternis verdrijven met een vleugje humor, ontdekken we hoe deze betaalbare wonderen een licht werpen op zowel onze huizen als onze portemonnees. Dus haal je zonnebril tevoorschijn, want we nemen je mee op een stralende reis waarbij we de kosten laag en de sfeer hoog houden. Lees snel verder voor een fonkelend avontuur in de wereld van goedkope LED-verlichting!

Let op: we schetsen van alle producten een zo genuanceerd mogelijk beeld. Daarbij schemert wellicht af en toe onze mening door, maar dit is geregeld erg subjectief. Doe wat voor jou goed voelt en je zal merken dat je uiteindelijk prima zelf een keuze kan maken.

Led lampen Action

Ah, de Action. Dé winkel waar je van allerlei items voor in huis kan aanschaffen. Niet alleen stukjes decoratie waar je weinig aan hebt, maar ook echt handige dingen, zoals led lampen. We nemen je mee in het assortiment dat ze bij de Action te bieden hebben. Wees je er overigens wel van bewust dat we nooit álle items bespreken. Neem daarom zelf ook nog altijd een kijkje.

LSC ledlampen

Prijs: €2,19 (voor 3 stuks)
Vermogen: 7 watt
Lumen: 600

LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Zo verbruiken deze lampjes slechts 7 kWh per 1000h. Het zijn daarmee echt energie-efficiënte vrienden. Houd er overigens rekening mee dat elke lamp anders is. Hier gaat het bijvoorbeeld om een E27-fitting en die past dus lang niet overal op. Bovendien moet je rekening houden met het aantal lumen. Bij deze lamp betreft het 600 lumen, dat is een maat voor de helderheid van licht die een lamp uitstraalt en zichtbaar is voor het menselijk oog.

Eurodomest retro filament-ledlamp

Prijs: €4,99
Vermogen: 7 watt
Lumen: 600

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden, is of een lamp dimbaar is. Dit geldt bijvoorbeeld bij deze lamp en betekent dat je in principe het licht minder vel kan maken. Het resulteert in een wat warmere sfeer. Niet alleen het feit dat de lamp kan dimmen maakt het warmer, nee, ook het uiterlijk van deze lamp is prachtig. Je betaalt er dan wel wat meer voor, maar je krijgt er dan ook zeker iets voor terug. Zoals er op de website van Action wordt beschreven: je hoeft deze lamp niet te verbergen onder een lampenkap maar kan ‘m in al haar glorie laten zien.

Oplaadbare ledlamp

Prijs: €2,69
Lumen: 80

Dan nog even een ledlamp van een heel ander kaliber. Een led lamp duidt namelijk niet altijd op een zogeheten peertje, maar ook vaak genoeg op andere vormen van licht. Of nou ja, op andere ‘apparaten’ en ‘vormen’ van het Led licht. Zie bijvoorbeeld deze lamp, die je oplaad met het stroom en vervolgens overal kan ophangen/ neerzetten om licht te geven. Perfect voor alle kampeerders onder ons of degene die op selectieve plekken fel licht moeten hebben. Afhankelijk van de helderheidsstand, zal de lamp wel tot 1,5u kunnen blijven branden, fijn he?

Led lampen Lidl

En als je dacht dat het assortiment van de Action gevarieerd was, dan heb je dat van de Lidl nog niet bekeken. De Lidl Webshop-Lidl, om precies te zijn. In de winkel zal je namelijk waarschijnlijk niet alle/ geen led lampen vinden, want daar is het assortiment (grotendeels food-artikelen) niet op ingedeeld.

LIVARNO home RGB LED-lamp – Zigbee Smart Home

Prijs: €5,- (kogel, kaars, GU10)
Vermogen: van 4,5 tot 9 watt
Lumen: van 250 tot 806

Wees je ervan bewust dat we niet altijd alle informatie van een product vertellen. Dat is ook niet ons doel, want daarvoor heb je de website én wij vertellen slechts waar je bepaalde producten kan aanschaffen. Maar goed, deze lampen hebben we uit het aanbod geselecteerd omdat het RGB led lampen betreft. Dat betekent dat ze kleur kunnen afgeven. Dit werkt allemaal via een ‘smart’ manier. Je download de app op je telefoon en kan genieten van een slim, geautomatiseerd verlichtingssysteem. Ze kosten dan wel wat meer, maar je krijgt er ook genoeg voor terug. Wees er gauw bij, want voor je het weet zijn de lampen uitverkocht!

Benieuwd naar de variant van deze lampen die gewoon wit licht afgeven? Klik dan op onderstaande button. Het kost je €4,- en de specificaties zijn net wat anders, maar redelijk gelijk met de bovenstaande variant.

LIVARNO home LED-plafondlamp

Prijs: €11,99
Vermogen: 16 watt
Lumen: 4 x 470 (hang), 1700 (plafond)

Leuk, al die peertjes, maar bestaan er niet gewoon al standaard lampen met led? Ja wel, kijk maar eens naar deze plafondlamp van Livorno. Ontzettend betaalbaar én verkrijgbaar als hanglamp en plafondvariant. De lampen schijnen in principe allemaal erg fel, maar gelukkig heb je te maken met een dimmer. Op de hanglampen zit deze op de lamp, bij de plafondlampen heb je een dimmer voor aan de muur. Wat ons betreft een mooie eerste lamp die je bijvoorbeeld voor in je nieuwe huisje kan gebruiken. lampen zijn en blijven immers ontzettend duur en de Lidl begrijpt goed dat niemand een groot budget daarvoor heeft.

Andere budget keuzes

En tot slot nog een aantal andere budget keuzes. Hiermee willen we met name laten zien waar je allemaal led lampen voor kleine prijsjes kan scoren, niet per se de specifieke producten uitlichten. Althans, dat is natuurlijk ook wel meegenomen in het selectieproces. Ach, je snapt vast wat we bedoelen. Lees maar gauw verder.

Led Lamp Hornbach

Prijs: €5,95 (voor 3 stuks)
Vermogen: 7 watt
Lumen: 806

Een lampje zoals je denkt dat een lampje eruit hoort te zien. Het peertje heeft een wit-matte afwerking en een zilveren basis. Verder betreft het een E27 fitting en zou het zogenaamd daglicht moeten afgeven. De lampjes komen dan wel met een hoge hoeveelheid lumen; ze zijn helaas niet dimbaar. Hoe dan ook is het een prima set voor een prima prijs, waar ongetwijfeld al veel mensen van kunnen genieten. Houd er trouwens rekening mee dat de initiële kosten van led lampen soms wat hoog liggen. LED-lampen zijn vaak duurder in aanschaf dan traditionele lampen, echter worden de kosten in de loop van de tijd gecompenseerd door de energiebesparing. Hoe duur iets is, is dus relatief.

Led lamp Blokker

Prijs: €6,99
Vermogen: 4,5 watt
Lumen: ?

Woon je bijvoorbeeld in de stad, heb je vandaag nog een lamp nodig en kan je niet gemakkelijk bij een bouwmarkt komen, dan biedt misschien de Blokker wat oplossingen voor jou. In haar assortiment vind je namelijk talloze led lampen, waaronder de Blokker LED Bulb ST64 4.5W E27 spiraal titanium – Dimbaar. Ze variëren in prijs, grootte, vermogen, lumen en uiterlijk. Het is trouwens ook weleens handig om te letten op de kleurintensiteit van verschillende lampen. Dat doet ook veel met de ‘sfeer’ die zo’n lamp afgeeft. Nog een voordeel van een led lamp is trouwens het volgende: ze lichten onmiddellijk op zonder opwarmtijd, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes die direct volledige helderheid vereisen.

Led lamp Hema

Prijs: €25,
Vermogen: 4 watt
Lumen: 100

En wat dacht je dan van de grootte van zo’n lamp. Bekijk bijvoorbeeld deze lamp met houten voet van de Hema. Super leuk om bijvoorbeeld op je nachtkastje te zetten of in de vensterbank in de woonkamer. Het is leuk om naar te kijken, voldoet aan de huidige trends en is nog redelijk betaalbaar. Geen gezeur met wachten op pakketjes, maar gewoon direct aanschaffen in de winkel! Echter: sommige mensen vinden de kleurtemperatuur van LED-verlichting koeler of blauwer dan ze zouden willen, hoewel er warmere opties beschikbaar zijn. Kijk dus goed naar hoe het licht op afbeeldingen staat, probeer het indien mogelijk uit en beslis dan of het een echte toevoeging is op de ruimte die je hebt.

Koopgids

Dus, waar let je nou eigenlijk allemaal op bij zo’n led lamp? Bekijk onderstaande punten nog eens uitvoerig, zouden we zeggen.

 • Lichtsterkte (Lumen)
  Controleer het aantal lumen op de verpakking van de LED-lamp. Dit geeft de helderheid van het licht aan. Kies een lamp met het juiste lumenbereik voor de gewenste toepassing. Bijvoorbeeld, 800-1000 lumen voor een woonkamer en 300-500 lumen voor een nachtlampje.
 • Type fitting en vorm
  Controleer het type fitting van de LED-lamp om ervoor te zorgen dat deze past in de armatuur waarin je deze wilt gebruiken, zoals E27, E14, GU10, etc. Bekijk overigens ook meteen of de vorm van het peertje leuk is. Veelvoorkomende vormen zijn een kegel, kogel en kaars.
 • Energie-efficiëntie
  Kijk naar het energielabel op de verpakking om de energie-efficiëntie van de LED-lamp te beoordelen. A++ is de meest efficiënte categorie. Een energiezuinige lamp kan op de lange termijn kosten besparen.
 • Levensduur
  LED-lampen hebben over het algemeen een lange levensduur. Controleer de geschatte levensduur op de verpakking om een idee te krijgen van hoelang de lamp mee zal gaan. Dit wordt vaak aangegeven in uren.
 • Dimbaarheid
  Als je de helderheid van het licht wilt kunnen aanpassen, zorg er dan voor dat de LED-lamp dimbaar is. Niet alle LED-lampen zijn dimbaar, dus let op de verpakking voor deze functie.

We hopen dat je voldoende bent geïnformeerd over plekken waar je goedkope LED lampen kan aanschaffen en waar je nou eigenlijk op moet letten bij de aanschaf van zo’n lamp. Wat maakt het bijvoorbeeld ineens waard om een paar euro meer neer te leggen?