De snelste elektrische auto’s van dit moment

low-angle photography of white coupe

Zoef, daar gaat er weer een langs je heen. Rij je dan, in je Renault Twingo uit 2011 met maar weinig newton meters en nog minder pk’s. Hoe trouw dit kleine wagentje op, invoegen op de snelweg blijft soms nog wel een spannende aangelegenheid, vooral als er weer zo’n elektrische snelheidsduivel in je rug zit te drukken.

Het doet je je soms vast afvragen wat de snelste elektrische auto’s van dit moment zijn. Tenminste, dat doet het ons in elk geval wel. In deze blog zullen we je dan ook vertellen wat de snelste elektrische auto’s van dit moment zijn. Daarbij spreken we vooral over de topsnelheid en zogeheten ‘0 naar 100 tijd’, waarover we straks meer toelichting geven. Pak er voor nu een lekker bakkie pleur bij en plof lekker op de bank neer, want het zal je verbazen hoe snel deze auto’s eigenlijk zijn.

Een uitleg van begrippen

De topsnelheid is inderdaad niets anders dan de topsnelheid. Met de 0 naar 100 tijd, bedoelen we niks anders dan het aantal seconden waarin de auto van stilstand naar 100 km/h kan komen. Houdt er echter rekening mee dat de gegevens over die begrippen, niet helemaal gelijk staan aan de realiteit. De tests die ze voor die aantallen gebruiken, zijn namelijk perfect. De auto’s rijden bijvoorbeeld op geprepareerd asfalt en de weersomstandigheden zijn perfect. Met andere woorden, de realiteit in de filmpjes die we laten zien, zal anders zijn dan de getallen die we op het internet zien staan.

#1 Rimac Nevera

0-100 : 1,8 seconden
Topsnelheid : 412 kilometer per uur

De echte kenner zal ‘m wel kennen, maar alle andere mensen waarschijnlijk niet. Zie hier de… Rimac Nevera. Met een vermogen van bijna 2000 pk is het zeer indrukwekkend wat deze auto kan. Er is er momenteel één exemplaar in Nederland en heeft de eigenaar bijna 3 miljoen euro gekost in aanschaf. Nou hm, we hopen dat hij dicht bij de Duitse grens woont of afspraken heeft met de eigenaar van een circuit, want hoe kan je anders zo’n snelle auto gebruiken? Ach, we zijn in elk geval erg verbluft over de capaciteit van deze hypercar.

#2 Tesla Model S Plaid

0-100 : 2,1 seconden
Topsnelheid : 322 kilometer per uur

De Tesla Model S Plaid is een indrukwekkende elektrische sedan die de grenzen van prestaties verlegt. Met een verbluffende acceleratie van 0 naar 100 km/u in iets meer dan 2 seconden en een topsnelheid van meer dan 320 km/u, levert deze auto een ongeëvenaarde rijervaring. Door de geavanceerde technologieën, een elegant interieur en een indrukwekkend rijbereik zet de Model S Plaid een vrij hoge standaard voor elektrische voertuigen.

#3 Porsche Taycan Turbo S

0-100 : 2,4 seconden
Topsnelheid : 260 kilometer per uur

Hij gaat uiteindelijk dan wel langzamer dan de nummer 4 hieronder, maar sneller bij de 0-100 is hij wel. In principe ook niet heel gek als je je bedenkt dat deze auto een stuk minder groot (en zwaar) is. Overigens is deze variant niet de snelste. Echter dien je daarvoor bepaalde pakketten erop te zetten en dan vinden we het niet meer helemaal eerlijk ten opzichte van andere modellen die dat niet hebben. Hoe dan ook is het een zeer charmante auto en eentje die we zelf ook wel zouden willen hebben.

#4 Tesla Model X Plaid

0-100 : 2,6 seconden
Topsnelheid : 262 kilometer per uur

De Tesla Model X Plaid is een zeldzame parel die niet zomaar te verkrijgen is. Sterker nog, wees voorbereid, want deze exclusieve wagen heeft een prijskaartje dat niet voor iedereen weggelegd is. Deze SUV is een droomauto voor velen, heeft een ademende acccelartie en is er voor iedereen met een grote familie. Tesla did it again, want zoals je kan zien is de nummer 4 in deze lijst alweer een Tesla, net zoals de auto die op de nummer 12plekt shined.

#5 Maserati GranTurismo Folgore

0-100 : 2,7 seconden
Topsnelheid : 325 kilometer per uur

Hij is misschien wel een tikkeltje langzamer dan de Tesla Model X Plaid, maar qua topsnelheid is het toch een echte winnaar. Zelfs in vergelijking tot de nummer uit deze lijst. Het is vrij nieuw dat de Maserati GranTurismo er nu ook in een elektrische variant is. Het is zelfs nog specialer, omdat dit überhaupt de eerste volledige EV (elektrisch voertuig, eletrical vehicle) is die Maserti heeft uitgebracht. Geloof je het niet? Bekijk dan eens onderstaand filmpje.

#6 Lotus Eletre R

0-100 : 2,9 seconden
Topsnelheid : 265 kilometer per uur

De Lotus Eletre R is, geloof het of niet, een elektrische SUV die de iconische stijl van Lotus combineert met duurzame prestaties. Wat dat betreft is Eletre R een voorbeeld van iets dat een opwindende rijervaring levert, met tegelijkertijd een lage impact op het milieu. Het geavanceerde interieur en de innovatieve functies maken deze elektrische SUV tot een aantrekkelijke keuze voor liefhebbers van zowel stijl als duurzaamheid.

Conclusie

Uhm ja, vergeet je niet dat het handig is om je accupakket even voor te verwarmen als je een snelheidsoefening doet? Afgezien daarvan blijft het enorm gaaf hoe de auto’s van de toekomst eruit zien en vooral hoe hard ze kunnen. Niet dat je in Nederland harder mag dan 100 km/h overdag, but you get the point, right? Nou, we zien je graag terug bij een volgende blog op Dude. Tot dan.