De cast van Rough Diamonds en meer

a couple of diamonds sitting on top of a table

Je kan zeggen wat je wil, maar het is absoluut niet zo dat ons land geen series kan kijken. Zeker niet alles wat uit Hollywood komt, is beter dan wij hier kunnen maken. Bovendien denken wij altijd maar zo: als het hier is gemaakt, houden ze ook meer rekening met wat Belgen nu daadwerkelijk écht interssant of leuk vinden om te zien.

Een serie welke daadwerkelijk wel enig succes opleverde in ons land, is Rough Diamonds. En ja, dat klinkt inderdaad alsof het buitenlands is, maar in de serie spreken ze toch wel degelijk (deels) Vlaams. En zo komen we dan ook gelijk aan bij bij het onderwerp van deze blog: de cast van Rough Diamonds. Want, zo hebben we geleerd, zonder cast bestaat er geen serie (en andersom). Lees je rap verder? Dan weet je straks alles over de serie waar je graag had willen weten.

Hier gaat Rough Diamonds over

Denk je op voorhand dat deze serie iets met diamanten te maken heeft, dan geven we je graag gelijk. Het is een intrigerende serie welke zich afspeelt in het Antwerpse diamantenkwartier. Hoofdpersonage en zwarte schaap van de familie Noah, moet hier vanuit Londen noodgedwongen terugkomen, om de begrafenis van broer Yanki bij te wonen. Op deze manier raakt Noah toch weer verzeilt in zijn Joodse familie, waar hij jaren eerder zo bewust afscheid van had genomen. Het blijkt namelijk zo te zijn dat Yanki het ooit succesvolle familiebedrijf in een verschrikkelijke staat en met vele problemen heeft achterlaten. Weet Noah de familie te beschermen van de betrokken met de onderwereld?

Cast van Rough Diamonds

Het is erg mooi om te zien hoe de cast een verhaal zo sterk kan neerzetten. De nadruk ligt eigenlijk meer op de verhoudingen binnen de Joodse familie dan om het criminele aspect, maar juist dat maakt het misschien nog wel moeilijker om te spelen. Gelukkig bestaat de cast uit stuk voor stuk goede acteurs. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Personage Gespeeld door (acteur)Opmerkingen
Noah WolfsonKevin JanssensHoofdpersonage, zou je kunnen kennen van
zijn rol als Jurgen in Undercover
Eli WolfsonRobby CleirenBroer van Noah
Sarah WolfsonYona Elian Moeder van Noah
Ezra WolfsonDudu FisherVader van Noah
Gila WolfsonMarie VicnkSchoonzus van Noah, vrouw van Yanki
Adina GlazerIni MassezZus van Noah
Benny FeldmanJeroen Van Der VenBeste vriend van Eli, vertrouwenspersoon van
de familie
Jo SmetsEls DottermansPolitieagente, zou je kunnen kennen van haar
haar rol in De Luizenmoeder
Kerra McCabeTine JoustraSchoonmoeder van Noah
Tommy McCabeCasper KnopfZoontje van Noah
Yanki WolfsonVincent Van SandeDe overleden broer van Noah die er een troep van maakte
De cast van Rough Diamonds

Waarom zou je Rough Diamonds moeten kijken?

Deze serie is een must-watch vanwege zijn meeslepende verhaallijn, complexe personages en onverwachte wendingen. Het biedt een unieke kijk op de wereld van diamantenhandel in Antwerpen, en houdt de kijkers op het puntje van hun stoel terwijl ze proberen de waarheid te achterhalen. De serie weet op meesterlijke wijze spanning en drama te combineren, waardoor elke aflevering een boeiende ervaring is. Of je nu van mysteries, intriges of gewoon goed acteerwerk houdt, Rough Diamonds heeft voor ieder wat wils en zal je zeker laten terugkomen voor meer.

Overigens is de serie ook vertaald naar het Engels, wat wij persoonlijk erg jammer vinden. Wat er daarmee is gebeurd, is namelijk dat er geen verschillen meer in taal zijn tussen de schoonfamilie van Noah en zijn eigen familie. Ineens is alles hetzelfde, terwijl dat Vlaamse juist is iets wat de serie sterker maakte.

Een paar minpunten

Maar, eerlijk is eerlijk, de serie is zeker niet perfect. Het krijgt op IMDb een beoordeling van ‘maar’ 7,1/10 ⭐️. Naar onze mening is dat onder andere omdat de criminele verhaallijn in de serie een doorgestoken kaart. Kijk je wel vaker naar dit soort spannende dramaseries, dan kan je op voorhand al vertellen wat er ongeveer gaat gebeuren. En weet je wat, dat vinden wij jammer. Om het echt tot een daverend succes te brengen, net zoals Undercover bijvoorbeeld, had er nog net een laagje bovenop moeten zijn gekomen.

Conclusie

Anyway, wie zijn wij ook om een serie als deze te beoordelen. Het is namelijk niet dat we überhaupt iets verder komen dan het afronden van kunstgeschiedenis op de middelbare school en dus maar enig verstand hebben van kritiek op films en series. We hebben ons wellicht iets te veel laten meeslepen ons eigen drama. Maar goed, vinden jullie vast interessant om te lezen, wat een ander écht van de serie vindt. Zo kan je namelijk beter beoordelen of je ‘m zelf ook wil zien. Dus, voor nu laten we die overweging lekker bij jou en zien je verder graag terug bij een andere blog op Dude!