David Baldacci boeken: alle volgordes

David Baldacci is een van de meest geprezen auteurs van thrillers en misdaadromans van onze tijd. Met een indrukwekkende lijst van bestsellers heeft Baldacci lezers over de hele wereld geboeid met zijn meeslepende verhalen vol spanning en intriges. Een veelvoorkomende vraag onder nieuwe fans is wat nou precies de volgorde is van zijn boeken.

Daarmee doelen ze niet per definitie op welk boek hij als debuutroman schreef, maar wel op welk boek als eerste in bijvoorbeeld de Amos Decker-serie voorkomt. In dit artikel zullen de volgorde van al zijn geschreven series verkennen, zodat je optimaal kan genieten van zijn meesterwerken. Het zijn er nog wat, dus we zullen maar gelijk beginnen. Fijn, nietwaar?

Volgorde van David Baldacci boeken

Het kan soms verwarrend zijn om te bepalen in welke volgorde je de boeken van David Baldacci moet lezen, vooral gezien het feit dat hij zo veel verschillende series heeft geschreven. Hieronder vind je een overzicht van de volgorde, zowel chronologisch als per serie.

Amos Decker-serie

De Amos Decker-serie volgt het leven van de FBI-agent Amos Decker, een voormalige American footballspeler die na een ongeluk een uiterst gedetailleerd autobiografisch geheugen ontwikkelde. Ook zou hij ‘kampen’ met synesthesie is een neurologische eigenschap waarbij zintuiglijke waarnemingen vermengd worden, wat resulteert in het ervaren van één type waarneming wanneer een ander zintuig wordt gestimuleerd.

 1. De geheugenman (Memory Man)
 2. De laatste mijl (The Last Mile)
 3. De aanslag (The Fix)
 4. Dichtregels voor de doden (The Fallen)
 5. Verlossing (Redemption)
 6. Ondergronds (Walk the Wire)
 7. De lange schaduw (Long Shadows)

John Puller-serie

John Puller is een militaire onderzoeker bij de US Army’s Criminal Investigative Division (ACID) met een scherp verstand en een sterke wil. Hij gaat de strijd aan tegen corruptie en misdaden binnen het leger en daarbuiten. Zijn hang naar de waarheid en doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat hij de meest complexe onderzoeken weet te voltooien.

 1. De provocatie (Zero Day)
 2. Vergeten (The Forgotten)
 3. De slachtoffers (The Escape)
 4. De verraders (No Man’s Land)

Will Robie-serie

Deze serie van David Baldacci volgt de avonturen van huurmoordenaar Will Robbie, die werkt voor de Amerikaanse overheid. De serie begint met ‘De rechtvaardigen’ en bevat spannende en complexe misdaadverhalen, waarin gevaarlijke missies eerder gewoonte zijn dan uitzondering.

 1. De rechtvaardigen (The Innocent)
 2. De opdracht (The Hit)
 3. De schuldigen (The Target)
 4. De bevrijding (The Guilty)
 5. Eindspel (End Game)

Atlee Pine-serie

De Atlee Pine-serie, geschreven door, je verwacht het niet, David Baldacci, volgt het verhaal van FBI-agent Atlee Pine, die vastbesloten is om gerechtigheid te vinden voor haar verdwenen tweelingzus. In deze spannende reeks boeken wordt Atlee Pine geconfronteerd met complexe misdaden en geheimen uit haar verleden terwijl ze vastberaden blijft om de waarheid te achterhalen. De serie begint met het boek ‘Langs de afgrond‘ en zet zich voort met andere boeiende delen.

 1. De lange weg naar genade (Long Road to Mercy)
 2. Eén minuut voor middernacht (A Minute to Midnight)
 3. Daglicht (Daylight)
 4. Spiegelbeeld (Mercy)

Camel Club-serie

Een groep van vier excentrieke individuen komt samen om de waarheid te achterhalen achter complexe politieke intriges en duistere complotten. Met spanning en mysterie volgen de boeken de avonturen van deze onwaarschijnlijke helden terwijl ze geconfronteerd worden met gevaarlijke vijanden en intriges die reiken tot in de hoogste kringen van de samenleving. Overigens worden ze ook vaker dan eens uit onverwachte hoek geholpen, wat hun onderzoeken zeker ten goede komt.

 1. De samenzwering (The Camel Club)
 2. De verzamelaars (The Collectors)
 3. De verraders (Stone Cold)
 4. De rechtvaardigen (Divine Justice)
 5. Rechteloos (Hell’s Corner)

King en Maxwell-serie

Sean King en Michelle Maxwell zijn voormalige geheim agent en werken samen om complexe misdaden op te lossen. Met een mix van spanning, mysterie en actie, nemen de boeken de lezers mee op intrigerende onderzoekstochten en onthullende ontdekkingen. De serie begint met het boek ‘Onbewaakt ogenblik‘ en biedt een boeiende kijk op de wereld van misdaadbestrijding.

 1. Onbewaakt ogenblik (Splitsecond)
 2. Het uur van de zonde (Hour Game)
 3. Geniaal geheim (Simple Genius)
 4. Familieverraad (First Family)
 5. De zesde man (The Sixth Man)
 6. King en Maxwell (King and Maxwell)

Travis Devine-serie

Een tamelijk nieuwe serie is de Travis Devine-serie. Deze nieuwe serie van David Baldacci draait om, je raadt het al, Travis Devine, een ex-militair die nu werkt in de meedogenloze wereld van de high finance. Zijn vaardigheden, analytische geest en militaire instelling zal er uiteindelijk toe leiden dat hij in het diepste geheim wordt gerekruteerd door Homeland Security.

 1. De 6:20 man (The 6:20 Man)
 2. Staatsgeheim (The Edge)

Vega Jane-serie

Het wordt je een beetje ingewikkeld gemaakt, want er zijn twee Vega Jane-series. De eerste betreft hoe de oude serie eruit zag, de andere is meer modern. Kijk maar. Dit is één:

 1. De voltooiing (The Finisher)
 2. De waker (The Keeper)

En dit is hoe je de boeken nu kan vinden:

 1. Vechten voor de waarheid (The Finisher 1/ Vega Jane and the Secrets of Sorcerer)
 2. Sprong in de wildernis (The Finisher 2/ Vega Jane and the Maze of Monsters)
 3. Rennen voor je leven (The Keeper 1/ Vega Jane and the Rebels’ Revolt)
 4. Wereld vol gevaar (The Keeper 2/ Vega Jane and the End of Time)

Aloysius Archer-serie

Een korte serie uit deze lijst betreft de Aloysius Archer serie. Aloysius Archer is een personage gecreëerd door David Baldacci voor deze boeken. Hij is een privédetective uit de jaren 1940 die betrokken raakt bij verschillende intrigerende zaken. Met zijn scherpe geest en vastberadenheid lost Archer mysteries op en navigeert hij door de duistere kanten van de samenleving.

 1. Een goede daad (One good deed)
 2. Dodelijk spel (A Gambling Man)
 3. Schaduwstad (Shadow town)

Shaw en Katie James-serie

En dan, je gelooft het of niet, tot slot de laatste serie. Een geheime regeringsgoedgekeurde groep van zeer getrainde, zeer gemotiveerde agenten spenderen hun dagen met het opsporen van enkele van ’s werelds meest beruchte criminelen. Cool, niet waar.

 1. Niets dan de waarheid (The Whole Truth)
 2. Verlos ons van het kwaad (Deliver us From Evil)

Nou, als je klaar bent met alle boeken ben je nog niet klaar, nee, David Baldacci heeft ook nog een aantal standalones geschreven. Ben je er klaar voor?

 • Het recht van de macht (Absolute Power)
 • De laatste man (Last Man Standing)
 • Die zomer (One Summer)
 • Duister lot (The Winner
 • In het geheim (True Blue)
 • In het hart (Wish you Well)
 • Nachtreizigers (The Christmas Train/)
 • Nachtwerk (Office Hours)
 • Onder druk (Saving Faith)
 • Op eigen gezag (Total Control)
 • Vuil spel (The Simple Truth)
 • Simpele leugens (Simple Lies)

Met andere woorden, je bent nog wel even bezig. We hopen dat we je hiermee hebben geholpen en dat je lekker kan gaan lezen. Alvast veel plezier en tot de volgende keer op dude.be!