Conner Rousseau: biseksueel, Vooruit, carrière en meer informatie

white concrete buildings

Het is ons nogal wat, die Conner Rousseau. Deze beste man weet het hele land op stelten te zetten. On top of that, is hij tegenwoordig ook nog bij onze noorderburen aanwezig om zijn ‘wijsheden’ over bepaalde zaken te verkondigen. In ieder geval is het nooit stil bij deze ex-voorzitter van de partij Vooruit.

In deze blog zullen we afgelopen gebeurtenissen rondom deze man bespreken. Maar, gezien hij meer is dan wat er over hem wordt gezegd op de voorpagina van nieuwsbladen, zullen we het niet alleen daarbij houden. Lees in deze blog van alles over Conner Rousseau wat je misschien nog niet wist, nieuwsgierig naar was en straks dus wel weet. Gauw verder scrollen maar!

Terug naar de basis

We begrijpen maar al te goed als je niet echt politiek onderlegd bent. Dat je wel af en toe wat hoort over belangrijke beslissingen in het land en iedere keer netjes je stem uitbrengt, maar je er verder niet in interesseert. Althans, ‘niet interesseren’ klinkt wellicht wat direct, misschien interesseert het je wel, maar heb je simpelweg meer andere dingen die je juist beter interesseren.

Ach, we hebben het nu over Conner Rousseau, waarbij we even ’terug naar de basis’ gaan. Deze beste man werd geboren in een nest met een bekende moeder, de oud-politici Christel Geerts. Het heeft ongetwijfeld invloed gehad op zijn carrière, al hoewel hij zijn carrière niet op de voorgrond van de politiek begon.

Carrière

Wat hij namelijk wél deed, was rechten studeren aan de Universiteit Gent. Hij studeerde alweer een lange tijd geleden af, waarna hij directeur communicatie van de sp.a. werd, de partij die tegenwoordig Vooruit heet. In ieder geval was 2019 het jaar vol verassingen, want dat betrof het moment dat Rousseau onverwacht als lijsttrekker in Oost-Vlaanderen werd gekozen. Hij werd opeenvolgend aangeduid als fractieleider voor Vooruit in het Vlaams Parlement. Dat is toch wel degelijk een grote stap om te zetten op zo’n jonge leeftijd!

Rousseau maakte zich in zijn tijd druk om zaken rondom sociale rechtvaardigheid, betaalbare huisvesting en het klimaat. Ook de jongeren en de meest kwetsbare uit onze samenleving hadden een duidelijke plek in zijn hart veroverd.

Einde carrière(?)

Maar goed, hoewel het soms wat omstreden was wat hij zei en dacht, had de beste man in al die jaren nog steeds heel veel betekent voor de Belgische politiek. Zo blies hij Vooruit een nieuw leven in door een meer dynamische en progressieve koers ter varen en maakte hij het duidelijk dat links nog wel degelijk interessant was in de politiek.

Echter gebeurde toen iets wat misschien een aantal mensen al had aan zien komen. Het betrof een aantal vreselijke uitspraken die hij in een dronken bui deed. Uiteindelijk werd hij, na zijn zelfbenoemde zattemansklap, aangeklaagd wegens het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld. Met name de Romangemeenschap werd hierbij met de grond gelijkt gemaakt.

Zoals je in bovenstaande post kan lezen, heeft deze avond Rousseau uiteindelijk de das om gedaan: hij heeft ontslag genomen als Vlaams volksvertegenwoordiger (en voorzitter van Vooruit). Tegenwoordig zou hij zich richten op freelance opdrachten waar hij zijn kennis over bepaalde (politiek gerelateerde) zaken deelt. Wat nu de vervolgstappen zijn, is nog even afwachten.

Privéleven

Rousseau heeft zelf weleens aangegeven dat zijn ‘fout’ hem ook in zijn privéleven achtervolgde. Erg vervelend lijkt ons en dat maakt het ook des te meer logisch dat hij zich voorlopig uit de politiek heeft getrokken. Overigens weet niemand of hij nog terug zal komen in de politiek, of dat eigenlijk wel mag en of hij dat wel wil.

Biseksueel

Wat wel duidelijk is over zijn privéleven, dat hij al een langere tijd uit de kast is gekomen. Hoewel hij zelf niet echt graag het beestje bij de naam noemt, is dat wel waar het op neerkomt. Biseksueel houdt in dat je op zowel vrouwen als mannen valt. Zijn coming out naar de publieke wereld was trouwens niet echt wt je zegt ‘leuk’. Er werd namelijk al langere tijd an alles gespeculeerd over zijn geaardheid, zonder dat hij er zelf iets over had gezegd. Daarmee voelde Rousseau zich genoodzaakt om er uitspraak over te doen. Al is het natuurlijk een privézaak en zou het ook niet uit hoeven maken.

Maar goed, what had been said has been said. We zouden het in ieder geval super leuk voor hem vinden als hij een partner vindt, al is daar niet veel over bekend. In de zomer van 2022 was hij in ieder geval nog single.

Toekomst

We hadden het er al even over, maar hoe de toekomst er voor deze beste kerel uitziet weten we niet. Sterker nog, we kunnen van helemaal niemand de toekomst voorspellen. Maar, gezien het bij Rousseau allemaal net wat anders ligt dan gehoopt (of niet), zal het nog moeilijker zijn. Wel weten we dat hij onze Noorderburen weleens toespreekt over zijn denkwijzes etcetera, maar daar houdt het dan ook bij op. Zo lang hij maar weer zijn geluk terugvindt en niet voor eeuwig wordt gecanceld. Hij heeft namelijk zijn excuses al aangeboden en staat open voor een gesprek met de Roma’s. Op naar een mooie toekomst! Voor jou, voor Rousseau en natuurlijk voor onszelf.