Annelies Verlinden: partner, gezin, leeftijd en meer

Het politieke landschap staat iedere week wel weer in rep en roer. Althans, er gebeuren constant dingen op zowel nationaal als mondiaal vlak, waar de politici op een manier iets mee moeten doen. Zo vond er in oktober 2023 nog een (vermoedelijk) terroristische aanslag plaats op twee Zweden. Sterker nog, België worstelt al bijna tien jaar met dit soort aanslagen.

Eén dame die haar handen durft te branden aan alles wat met de gehele politiek te maken heeft, is Annelies Verlinden. Verlinden is lid van CD&V en is sinds 2020 de minister van Binnenlandse Zaken in de regering-De Croo. In deze blog vertellen we je alles wat je over deze politicus wil weten.

Wie is Annelies Verlinden?

Op 5 september 1978 werd Annelies geboren. Ze groeide op, ging naar school en zou uiteindelijk gaan studeren. Echter was die studie in eerste instantie niet gericht op de politiek.

Zo startte de aanloop naar haar carrière met een studie rechten in Antwerpen. Iedereen die rechten studeert, stopt eigenlijk niet na de kandidatuur en dus ging ze verder met een master. In Leuven behaalde ze aan de universiteit haar Master of Laws, evenals een specialisatie in het Europees recht. Ze behaalde haar titel als advocaat en ging daarna ook zo aan de slag, dit was in 2002. In 2011 zou ze bij het advocatenkantoor DLA Piper een Oarner publiek en administratief recht worden. Drie jaar later, in 2014, kwam daar nog een schepje bovenop met als Co-Managing partner.

Politiek

Toch besloot ze langzamerhand ook steeds meer te verdiepen in de politiek. Zo was ze ondervoorzitter van Jong CD&V en nam ze al in 2004 deel aan de Vlaamse verkiezingen. Pas 16 jaar later zou ze een meer prominente rol gaan spelen in de politiek.

Als de dag van vandaag kennen we Verlinden als Minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing. Deze aanstelling verkreeg ze bij het intreden van de federale regering van Premier Alexander de Croo. Ze is een actieve en betrokken politicus, die zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Je zal haar ongetwijfeld al meer dan eens op de buis hebben zien verschijnen.

Privéleven

Zonder twijfel zijn we nieuwsgierig naar de dame achter haal politieke verschijning. We weten dus bijvoorbeeld wel hoe oud ze is, maar heeft ze ook kinderen of een partner? We zullen je er het een of ander over vertellen.

Leeftijd

Gezien Verlinden op 5 september 1978 is geboren, zal dat haar in 2023 alweer 45 jaar hebben gemaakt. We moeten eerlijk bekennen: zo ziet ze er niet uit. Haar blonde haren en jonge uitstraling doen haar niet zo oud lijken. Misschien een complimentje voor haar of anderzijds iets om over na te denken. Soms is het namelijk ook de kleding, die iemand juist jonger of ouder maakt.

Partner

In vroegere interviews gaf Verlinden eigenlijk altijd aan dat ze een eventuele partner graag privé wilde houden. Zoals wel meer politici dat doen, is het bijvoorbeeld niet heel gebruikelijk dat die kant van het leven voor iedereen bekend is. Misschien om hen te beschermen of gewoon om nog een leven buiten de schijnwerpers te kunnen leven.

In het geval van Verlinden is en blijft het nog steeds dat ze haar lippen stijf op elkaar houdt. Dit komt omdat ze een stukje voor haarzelf wil houden. Ze maakt er aan de andere kant ook geen geheim van, maar zal het nooit publiekelijk van de daken schreeuwen. Of er een persoon aanwezig is in het liefdesleven van Verlinden, is ons dan ook niet bekend.

Gezin

En met de vraag van een partner komt natuurlijk ook de vraag over kinderen. Hier is het antwoord in eider geval wel duidelijk op te geven, want die zijn er niet. In een interview begin van dit jaar was ze erg openhartig over haar gevoelens hierbij. Het is namelijk nooit haar wens geweest om geen kinderen te krijgen. Aan de andere kant zegt ze ook dat er geen kinderen nodig zijn om vreugde in het leven te vinden. Daarvoor bestaan er ook andere dingen.

Vriendschappen

Je hoeft geen schrik te hebben dat Verlinden misschien eenzaam is in haar leven. Zo is het al langere tijd bekend dat Verlinden zeer goed bevriend is met basketballer Ann Wauters. Er vond alweer jaren geleden een toevallige ontmoeting plaats op het vliegveld in Spanje, waar ze beiden van een vakantie hebben genoten. De ‘vonk’ sloeg over en sindsdien zijn ze nog erg goede vriendinnen, bij wie ze zeker hun gevoelens kwijt kunnen.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Annelies Verlinden zeker een schoon persoon is. Zij heeft al veel mooie dingen kunnen betekenen in de wereld. Aandacht voor ernstige ziektes als kanker of een hart onder de riem voor de solidarity die aan de Politie moet worden getoond, je moet er maar aan denken en je mee bezig houden. We hopen nog veel van Verlinden te kunnen zien en te kunnen leren. Jij ook?