Slimme vloerverwarming voor thuis: warmte en comfort in één

blue ceramic mug on table

Ga je aan de slag met slimme vloerverwarming voor je woning? Dit biedt een erg fijne manier om je huis te verwarmen. Dit door technologieën te combineren met traditioneel comfort. Deze systemen maken gebruik van sensoren en geavanceerde thermostaten. Deze reguleren niet alleen de temperatuur in elke kamer. Ze geven ook inzicht in je energieverbruik. Hierdoor kun je eenvoudig de warmtebehoefte van je huis afstemmen op je dagelijkse routine. Is je interesse gewekt? In dit blog kom je er meer over te weten.

Je kunt aardig op de energiekosten besparen

Een van de belangrijkste voordelen van slimme vloerverwarming van Ditra Heat? Dat is de energiebesparing die het kan opleveren. Slimme vloerverwarming richt zich specifiek op de plekken waar je de meeste warmte nodig hebt. Verdeel de warmte gelijkmatig en pas de temperatuur aan op basis van je aanwezigheid? Dan kan het systeem onnodige energieverspilling voorkomen. Hierdoor daalt niet alleen je energierekening. Je verlaagt ook je ecologische voetafdruk. Slimme vloerverwarming zorgt er daarmee voor dat je bewuster omgaat met energie, zonder concessies te doen aan je comfort. Slimme vloerverwarming kan makkelijk gecombineerd worden met verschillende vloersoorten. Hierbij zorgen tegeldragers voor extra stabiliteit en een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Net even wat meer comfort bij jou in huis 

Naast energie-efficiëntie biedt slimme vloerverwarming, in combinatie met een ontkoppelingsmat bij Storax, ook een erg hoog wooncomfort bij jou in huis. De warmteverdeling zorgt ervoor dat er geen koude plekken zijn. Dankzij de slimme bediening kun je per kamer verschillende temperaturen instellen. Hierdoor zijn de woonkamer, badkamer en slaapkamer allemaal op de juiste temperatuur wanneer je dat nodig hebt. Stel bijvoorbeeld in dat de badkamer extra warm is in de ochtend. En dat de woonkamer pas later op de dag wordt opgewarmd. Dit soort personalisatie zorgt ervoor dat je huis zich volledig aanpast aan jouw wensen en ritme.

De warmte is ook van een afstand erg goed te reguleren

Ook biedt slimme vloerverwarming de mogelijkheid tot afstandsbediening via een app. Hierdoor kun je erg makkelijk de temperatuur in huis controleren. Kom je eerder thuis dan gepland? Met een paar klikken is je woonkamer alvast warm bij aankomst. Of ben je op vakantie en vergeten de verwarming uit te zetten? Ook dat is eenvoudig op afstand te regelen. Deze flexibiliteit en controle zorgen ervoor dat je altijd en overal kunt genieten van een warm en comfortabel huis. En dat zonder onnodig energieverbruik. Ga je hier op korte termijn al een keer mee aan de slag voor je eigen woning?