Wat is het vermogen van Rick Harrison?

a sign that says pawn pawn on the side of a building

Rick Harrison is een bekende Amerikaanse zakenman en reality-tv-persoonlijkheid, mede-eigenaar van de Gold & Silver Pawn Shop in Las Vegas, Nevada. Hij werd geboren op 22 maart 1965 en verwierf grote bekendheid door de History Channel-show ‘Pawn Stars’, die de dagelijkse gang van zaken in zijn pandjeshuis volgt, een bedrijf dat zijn vader, Richard ‘Old Man’ Harrison, in 1989 oprichtte.

Het leven van deze beste man, is overigens niet zonder controverse geweest. Hij heeft te maken gehad met juridische problemen, waaronder een rechtszaak in 2012 over een incident in zijn pandjeshuis​. Hij heeft ook openlijk zijn politieke opvattingen geuit, waarbij hij Republikeinse kandidaten steunde en overwoog om zelf de politiek in te gaan​. Maar goed, alles leuk in aardig, maar in deze blog vertellen we je liever over het vermogen wat Harrison door de jaren heen heeft vergaard.

Wat is een pawn shop?

In Amerika zal het begrip ‘pawn shop’ voor mensen wat bekender voorkomen, dan dat de Nederlandse vertaling van ‘pandjeshuis’ het voor jou doet. In ieder geval is het een winkel waar mensen hun waardevolle bezittingen, zoals sieraden of elektronica, kunnen verpanden voor een lening. Als de lening niet binnen een afgesproken termijn wordt terugbetaald (met rente), behoudt het pandjeshuis het item en verkoopt het om de lening terug te verdienen. Pandjeshuizen bieden zo een manier om snel aan contant geld te komen. Eigenlijk is het het geven van een onderpand in de ruil voor een lening, de beste uitleg die we eraan kunnen geven. Je kan wel begrijpen dat Harrison en zijn vader daar genoeg geld aan verdiend hebben.

Vermogen en inkomsten

Als er iets in onderpand is gebracht, is de waarde ervan niet gelijk voor jou. Ook zal je op de eerste dag nog geen rente hebben kunnen ontvangen. Echter zou Harrison door de jaren heen, ook met bijvoorbeeld de verkoop van zijn bestseller book en het bedrag dat hij verdiend per aflevering van de serie die over zijn zaak wordt gemaakt, zeker wel wat kunnen sparen. Sterker nog, het laagste bedrag wat bronnen schetsen als zijn ‘net worth’ (vermogen) is maar liefst 9 miljoen dollar. Anderen zetten het bedrag zelfs op 16 miljoen dollar.

Laten we het er dus op houden dat deze beste man het zeker niet slecht heeft. Misschien kan je zelfs het programma Pawn Stars ergens streamen en krijg je een beter beeld van wie Harrison als persoon is. Hij heeft ontzettend veel fans en eerlijk? Wij snappen het ergens ook wel.

Conclusie

Ja, je hebt zojuist gelezen over een Amerikaanse ster wie ontzettend veel geld schijnt te verdienen. Hoewel de man wel degelijk in wat controverses heeft geleefd, lijkt het ook een man te zijn die weet waarvoor hij staat. Voor nu laten we het hierbij en wensen je nog een fijne dag. Tot de volgende keer op Dude!